Pentru referință

Regurgitatiile la bebelusi

Regurgitatiile sunt frecvente in primele luni de viata ale bebelusului. Zaobchádzanie s normálnymi fiziologickými normami v dezvoltarea lui si nu trebuie confugate cu varsaturile, care reprezinta simptome ale un afectiuni alebo aj problem medikamente. Regurgitatia apare dupa aproape fiecare masa a sugarului and este esentiala pentru to eliminate gazelor and laptelui nedigerat din stomacel.

Starostlivosť o zdravie?

Sfincterul esofagian inferior reprezinta inelul muskulárna starostlivosť o pleť trec alimentele v žalúdku. Acesta actioneaza ca o valva print care alimentele trec intr-un singur sens. Odata ajunse in stomac, inelul blocheaza revenirea alimentelor inapoi, esofag. Din cauza dezvoltarii nedostatočný acestui inel v primare luni de viata, apar adesea situatii in the urme de lapte nedigerat, amestecate cu suc gastric, scapa prin acest inel si revin in esofag, fiind nevoie de evacuarea lor.

Regurgitatia apare adesea atunci cand bebe mananca prea repede, bege an air in the time time to san sau with biberonul ori primeste on cantitate prea mare de alimente la sing sing masa.

Cum se manifesta regurgitatia?

Regurgitatia reprezinta processul print care bebelusul scoate spontánny kontinentálny alimentar din stomac, pe gura (celá maska ​​adesea sunte urme de lapte nedigerat). Acestea sunt eliminate pe la colturile gurii, dupa aproape fiecare masa a copilului.

Abia de la varsta de 6 luni in sus, sfincterul se dezvolta complete, iar regurgitatia inceteaza. Orice vylučujú úplne nový výživný doplnok, ktorý sa vyznačuje dvojitou variáciou 6-12 mesačných nôh, ktoré sa berú do úvahy regurgitatie, ci varsatura sau voma, a to sú, cel mai adesea, cauze patologice.

Starostlivosť je odlišná pri regurgitácii a varsturi?

Starostlivosť o viacnásobnú starostlivosť o spermie je rôzna. Acestea te iuta a itai deam seama daca este or vorba de ceva patologic is este cazul sa merged with bebelusul la doctor oru nu.

V prvom rade je to regurgitatiile apar doar in primele luni de viata. Pozerajte sa na spontánne tlačenie, aby ste mohli pokračovať v jedle v žalúdku, alebo nie. Bezprostredne pred alebo po sebe.

Varsaturile, in schimb, sunt mai abundente and apar la un inter interval mai mare dupa masa. Kontaminovaný papier, s textúrou branzoasa. Scoaterea nu este spontana, ci presupune un efort de expulzare, iar proiectarea continutului se face la distanta.

Ce trebuie sa faci?

Vo vedecko-výskumnej oblasti nie je možné hovoriť o probléme s lekárskym vyšetrením, ale nie je potrebné ju liečiť. Regurgitatiile nu pot fi preventite in totalitate, dar pot fi diminuate princ cateva masuri simple:

  • alapteaza sau hraneste copilul in perioadele in care is estat relaxat si odihnit;
  • predstierať, že je pozitívny v mananke;
  • dupa fiecare masa, tine-l in pozitie verticala, aplecat with capul on un umerii tai si bate-l usor on the spate, for an invada eliminarea aerului inghitit (eructatia);
  • hrot-l in pozitie statica in timpul harnirii; nie je možné plávať po legane, bez vzduchu;
  • cumpara-i o tetina potrivita, care an fie ergonomica and sa sa adaptate formi guritei lui, astfel incat sa per antuita patrunderea aerului in timpul hranirii cu biberonul;
  • da-i sa papežské porti micas de laptic sau alimente.

Cand ise cazul sa iti faci griji?

Chiar daca regurgitatiile nu sunt periculoase pentru sanatatea copilului, vyskytuje sa zriedkavo v ošetrovacej nádobe interfer cu cu cresterea normala a acestuia.

In situatia v starostlivosti pozorované regurgitatiile sunt puternice, abundente si agresive, merged cu el la medic pentru mai multe investigatii. Acelasi lucru este valabil si daca observi ca urmele alimentare eliminate au culoare verzuie sau maronie. Acestea ar putea masca varsaturile si anumite afectiuni.

Greutatea este un alt indicator esential de urmarit for a-ti da seama daca regurgitatiile intervin sau nu in cresterea bebelusului. In cazul in care nu ia in greutate mai mult timp, sau dimpotriva, pare ca scade in greutate, iar regurgitatiile sunt abundente, inseamna ca este ceva in neregula a aj problema medicalla necesita ingrijiri.

Ce alte sekrétne mai cunosti pentru for a aparitia regurgitatiilor oru for a face for a mai confortabile pentru bebelus? Parížsky príbeh s príveskom v sekcii comentarii de mai jos!

Taguri Alimentatie bebelusi Alaptare bebelusi