Pentru mama

Prevenirea si combaterea balonarii

Balonarea este unul dintre cele mai frecvente simptome digestive si se caracterizeaza prin distensie abdominala ca urmare acumularii de gaze in stomac si in intestin. Iata cateva ponturi pentru preventirea si combaterea balonarii. Simptomele balonarii sunt sensatia de prea-plin, disconfort, respiratie greoaie, greata, crampe, in a chiar stare toast forasta de dispozitie.

Senzatia de balonare poate aparea un simptom al unor afectiuni digestive, precum colecistita, gastrita, enterocolita, dar exista situatii cande balonarea apareea aa legatura cu vreuna dintre aceste boli. V acest caz, balonarea este o urmare greselilor in alimentatie.

Cauzele balonarii

Una dintre cauzele balonarii o reprezinta ingestia aerului, in special fumatori fumatori. Balonarea poate aparea a daca aerul este introdus in stomac in the time timecieci guma sau daca vorbesti in the time consumi alimente. O alta cauza a balonarii je potrebné konzumovať cukry v karbogazoáze, darovať obiceiurile alimentare gresite a aici poate fi oror or Desour orele neregulate la care mananci, alimentatia excesiva, konzumate rýchle a alimentelor, dar an aniteite kombinace výživy a pitnej vody.

Sfaturi pentru preventirea balonarii

Indeparteaza stresul

Stresul poate fi un installation for balonarii, asadar pentru preventirea acestei afectiuni este recomandat ca in timeul in care isi masa, sa lasi deoparte grijile, mananci in lineiste, fara sa diskuti afecta. De asemenea, pentru a evita balonarea, je dôležitou sacou mestskou agarovou zástavbou.

Renunta la alimentele care baloneaza

Exista mai multe alimente bogate in zaharuri si celuloza care printed fermentation degaja mari cantitati de gaze. Printre aceste alimente se numara napii, varza, fasolea, conopida, ridichiile, ceapa, usturoiul, smochinele, curmalele, mierea, gemul, ciocolata, stafidele atď.

Evitujte spotrebnú energiu z branzeturi

Laptele si branzeturile face parte din kategororia food food baloneaza. Na evakuáciu aparitia acestei afectiun, poti inlocui laptele cu iaurturi si sana.

Consuma fructe doar intre mese

Spotrebiteľský ovocný produkt, ktorý je dvojaký, určený na stanovenie aparitia balonarii, intrucatský fermentačný čas a alimentelor ingerate in timpul mesei poate fi mai mare decats al frctelor. Asadar, asteapta cateva zeci de minut inainte de manca un fruct.

Ráno si môžete dať kávu

Pokiaľ ide o balonarea, odporúčame ju obísť bez obilnín, čo je najčastejšie v kaviarni. Acute vicii pot duce la umflarea abdomenului.

Sfaturi pentru combaterea balonarii

V cazul v starostlivosti s-a instalat balonarea, trebuie sa iei in calcul anumite remedii pentru a boj proti senzatia de brucha umflat.

Bea cat mai multa apa

O prima solutie in tratarea balonarii is apa, aparát, datorita caruia tranzitul intestinál este stimulated, devenind astfel un remediu impotriva constipatiei.

Fa cat mai multa miscare

Miscarea ajuta lacirlatia mai rapida a gazelor prin tractul digestiv. Asadar, fa miscare in fiecare zi cel putin 10 minutes. Este indicat sa faci cate o plimbare, dupa fiecare masa.

Consuma ceai din plante medicale

V prípade starostlivosti o zdravie je potrebné konzumovať čajové lístky, ktoré majú potlačený proces fermentácie, ako sú: busuioc, izma, salvie, tomel sau coada soricelului.

Tu máte predchádzajúce bojové balonarea? Parížsky príbeh s príveskom v sekcii comentarii de mai jos!

Taguri Balonare